PREDAJŇA v Bratislave je OTVORENÁ v pracovné dni od 8:30 do 17:00. Všetok tovar označený SKLADOM si môžete vyskúšať a kúpiť.

Najlepšie pomôcky pre detský plavecký kurz

Plavecký kurz predstavuje pre deti prvé vážne zoznámenie sa s vodou. Aby výučba prebiehala podľa vašich predstáv, pripravili sme prehľad pomôcok, ktoré vám spoločné chvíle vo vode spríjemnia.

pre 4 mesačné bábätká existujú kluby, kde sa oboznámia s vodným prostredím hravou formou s využitím pesničiek, básničiek, či riekaniek. Deti od 4 rokov, sa môžu naučiť plávať v základných plaveckých výcvikoch, ktoré organizujú plavecké kluby.

Čo však budú deti potrebovať na takéto lekcie? „Plávanie je jeden z najnenáročnejších športov, a to po výstrojovej aj finančnej stránke. Základom sú plavky a uterák, a to v každom veku. V kluboch sú u bábätiek požadované kvalitné plavky zo špeciálneho materiálu, ktorý neprepúšťa stolicu a moč do bazéna. Nezabudnite si ani bežné hygienické veci ako mydlo a niečo na hydratáciu – telové mlieko, krém alebo olej“ vysvetľuje Alexandra Prajová, jedna z majiteliek Klubu Kvapka.

detske-plavky-s-plienkou-fashy

Detské plavky s plienkou. Bezpečne zadržia vylúčené látky, a po vypratí sú opäť pripravené na ďalšie kúpanie.

 

U starších detí, až na plienku, je výstroj veľmi podobná. Potrebujú plavky, ktoré sú priliehavé, ale nebránia pohybu. Pre chodiace deti sú vhodné šľapky do vodného prostredia slúžiace z bezpečnostného hľadiska (noha sa nešmýka), aj zo zdravotného (eliminuje sa vznik kožných ochorení).

.
.
.
.
.
.

Mnohé deti majú vo vode problém s dlhšími vláskami a to najmä dievčatá. Vlasy sa im po namočení lepia na tvár, a preto sú pre ne vhodné plavecké čiapky. Niektoré kluby ich dokonca vyžadujú. Dnes sa čiapky vyrábajú zo špeciálnych silikónových, latexových alebo polyuretanových materiálov, ktoré uľahčujú ich nasadzovanie a zvyšujú priľnavosť.

A čo detské plavecké okuliare? Ak majú deti citlivejšie oči, alebo sa rodič obáva ich podráždenia chlórom, je dobré siahnuť práve po plaveckých okuliaroch. Okuliare sa predávajú podľa veku a je dobré, aby deťom presne sedeli. Existuje veľa rôznych typov, a vďaka tejto rozmanitosti si vhodný typ nájde každý. „Plavecké okuliare je dobré doma nastaviť vo vani, keď sa deti hrajú. Správne nastavené okuliare deti netlačia, ale sú pevne priložené na tvári a nepreteká cez ne voda. Dajú sa jednoducho upraviť pomocou pružných gumičiek.“

Pre väčšie deti sú vhodné plutvy, ktoré sa používajú pri nácviku správnej techniky plaveckých kopov. Deti ich majú veľmi radi, pretože sa s nimi pohybujú vo vode rýchlejšie. Ostatné pomôcky, ktoré sa používajú pri plávaní (dosky, rukávniky, penové slíže, hračky) majú detské plavecké kluby k dispozícii vlastné a vy si ich na lekcie nosiť nemusíte. Avšak k vlastnej zábave v súkromnom bazéne či na dovolenke, je možné si ich jednoducho zakúpiť.

detské rukávniky na plavecký kurz Tata Rings

 

Najobľúbenejšie detské plavecké rukávniky - Täta Rings. Vhodné pre deti v každom veku.

 

Na záver Alexandra Prajová z Klubu Kvapka zhrnula: Plávanie je šport dostupný pre každého, ktorému sa dá venovať od narodenia, až do neskorého veku. Vhodný je pre zdravých, aj pre ľudí so zdravotnými obmedzeniami. Želáme, aby ste si jeho účinky užívali spolu so svojimi ratolesťami plnými dúškami a nie len počas leta.“

Plutvy.sk a KlubKvapka.sk