PREDAJŇA v Bratislave je OTVORENÁ v pracovné dni od 8:30 do 17:00. Všetok tovar označený SKLADOM si môžete vyskúšať a kúpiť.

Ako vybrať neoprén pre dieťa ?

Deti vodu milujú a plavecké kurzy navštevujú rady. Často sa však stretávame s tým, že bezénová voda je pre dieťa studená. Aby bolo plávanie stále príjemné a zábavne aj v chladnejšej vode, poradíme vám, aký neoprén pre malého plavca vybrať.

Neoprén je nepriedušný materiál, ktorý zadržiava telesné teplo. Pomáha spríjemniť aj dlhší pobyt vo vode a umožňuje sa plnohodnotne sústrediť na fyzický výkon a aktivitu.

AKO VYBRAŤ NEOPRÉN PRE DEŤA?

Neoprénové obleky sú vyrábané v rôznych hrúbkach a prevedeniach tak, aby si každý mohol vybrať podľa svojich individuálnych potrieb. Celú ponuku neoprénov pre deti nájdete TU.

STRIH
Hlavný rozdiel medzi neoprénmi je jeho samotné prevedenie tzn. neoprén s krátkymi alebo dlhými rukávmi, resp. nohavicami. Väčšina detí preferuje krátke prevedenia oblekov, a to hlavne kvôli prirodzenej slobode pohybov a jednoduchému obliekaniu. Pre veľmi zimomravé deti odporúčame celotelové kombinézy.

 

detske-neoprenove-oblecenie-plavanie

 

HRÚBKA
Ďalším dôležitým rozdielom medzi neoprénmi je ich hrúbka, prípadná kombinácia s ďalším materiálom, najčastejšie s lycrou/spandexom. Detské neoprény sa vyrábajú hlavne v priemerných hrúbkach od 2,5 do 3,5mm, ktoré sú ideálne do mierne chladných vôd. Pomáhajú vyrovnať sa s teplotou vody a pohodlne absolvovať 1,5 - 2 hodinové plávanie
Tenšie 1,5 - 2mm neoprény sú často kombinované s elastickou lycrou, ktorej hlavnou funkciou je chrániť pokožku pred spálením od slnka. Takéto obleky sú taktiež vhodné pre veľmi štíhle deti pretože  výborne kopírujú telo, čím pomáhajú predchádzať nadmernému zatekaniu vody pod neoprén.

VEĽKOSŤ
Azda najčastejšie sa rodičia nevedia rozhodnúť pri výbere veľkosti neoprénu pre deti. Dôležité je sa vždy riadiť veľkostnými tabuľkami, avšak pokiaľ sa dieťa nachádza na rozhraní dvoch veľkostí, odporúčame zvoliť vždy menšiu. Zásadne neodporúčame kupovať väčšie neoprény. Rodičia často predpokladajú dorastanie detí do väčších veľkostí, avšak takáto metóda nie je správna pretože znemožňuje funkčnosť materiálu.

Neoprén musí dokonalo kopírovať hlavne oblasť hrudníka a trupu, tzv. jadro tela.  Zadržiava tak sálajúce  telesné teplo, bráni jeho uvoľňovaniu do prostredia a zvyšuje tak pocit tepelného komfortu.  Deti hlavne od 7 roku života prechádzajú niekoľkými fázami akcelerácie vzrastu preto majú často veľmi štíhle paže a stehná. V týchto oblastiach preto nemusí neoprén tesne na telo priliehať.  Dôležité však je, že je chránené jadro tela kam preniká len minimálne množstvo vody, ktorá sa od tela dostatočne ohrieva.

NAJOBĽÚBENEJŠIE NEOPRÉNY PRE DETI

Medzi najpredávanejšie detské neoprény našej ponuky patria Beco Shorty, Agama Nemo a Agama Silky.

 

.
.
.

Oblek Rainbow s hrúbkou 2,5mm a so zapínaním na chrbte je ideálny pre samostatnejšie, staršie deti od 4 rokov na plavecký kurz alebo plávanie v mori. Neoprén Nemo má 3mm a je z nich najhrubší, tzn. je najteplejší.  Je vhodný hlavne pre mladšie deti od 2 rokov, ktoré spoľahlivo zahrieva aj počas dlhšieho plávania, navyše predný zips uľahčuje obliekanie ako deťom, tak aj rodičom. Neoprén Silky je najtenší. Má 1,5mm a je kombinovaný s materiálom lycra preto je obzvlášť vhodný pre štíhle alebo veľmi malé deti od 6 mesiacov do chladnejších vôd v teplom prostredí na šnorchlovanie alebo hru pri vode na pláži.

 

Ak máte akékoľvek doplňujúce otázky, neváhajte sa na nás obrátiť! Naši kolegovia sú vám plne k dispozícii každý pracovný deň od 8:30 do 17:00 na predajni Plutvy.sk na Šustekovej ulici 45 kde môžete neoprény zároveň vyskúšať.  Sme tu pre vás aj na telefónnom čísle +421 944 90 90 04, prostredníctvom emailu info@plutvy.sk alebo môžete využiť službu online chatu. Tešíme sa na vás!

 

Plutvy.sk predajňa detské neoprény, potreby plávanie