PREDAJŇA v Bratislave je OTVORENÁ v pracovné dni od 8:30 do 17:00. Všetok tovar označený SKLADOM si môžete vyskúšať a kúpiť.

Ako vybrať celotvárovú masku?

Používanie celotvárovej masky sa stalo veľmi obľúbenou alternatívou ku klasickým šnorchlovacím okuliarom a dýchacím trubiciam. Poskytuje väčšie pohodlie, umožňuje dýchať ústami aj nosom a zabezpečuje krásny panoramatický výhľad.

 

celotvarova-maska-na-snorchlovanie-ocean-reef-recenzia

 

V tomto článku sa dozviete:

 

 

ČO JE TO CELOTVÁROVÁ MASKA?

Prvá celotvárová maska na šnorchlovanie bola uvedená na trh v roku 2014 a odvtedy naberá na popularite. Nápad bol postupne kopírovaný a zdokonaľovaný viacerými ďalšími výrobcami až do podoby akú poznáme dnes.
Celotvárová maska na šnorchlovanie je maska, ktorá pokrýva celú plochu vašej tváre - od čela až po bradu.

 

Kvalitná celotvárová maska na šnorchlovanie v obchode Plutvy.sk v Bratislave

 

Vnútorná strana masky je horizontálne rozdelená na dve časti pre oči, nos a ústa. Hornú (pozorovaciu) a dolnú (dýchaciu) polovicu delí mäkké silikónové tesnenie, ktoré verne kopíruje chrbát nosa a líca a plynulo pokračuje po celom obvode masky. Zabezpečuje správne tesnenie a predchádza tak podtekaniu vody. 

Súčasťou masky je suchý šnorchel, ktorý je vybavený klapkou / plavákom. Po kompletnom ponorení, klapka dýchaciu trubicu uzatvára a zabraňuje zatečeniu vody dovnútra masky. Pokiaľ by sa predsa len nejaká voda do masky dostala, najčastejšie špliechaním nad vodnou hladinou pri záberoch plutvami alebo pri hre, je odvedená preč bočnými kanálikmi. Cez jednocestný výdychový ventil v spodnej časti masky je možné nadbytočnú vodu jednoducho vyfúknuť. Maska je na hlavne pevne fixovaná a stabilná, a to vďaka širokým nastaviteľným popruhom, ktoré môžu byť silikónové alebo textilné.

 

Celotvárová maska vs. tradičná maska

Šnorchlovanie je výborný šport, zábava a cesta za zážitkami. Aby sme si ho užili potrebujeme kvalitnú výbavu, vďaka ktorej si užijeme krásny výhľad a pohodlie. Aký je rozdiel medzi klasickou maskou a šnorchlom a celotvárovou maskou?

 

POHODLIE a dýchanie

K tomu, aby bolo šnorchlovanie zaujímavé prispieva hlavne komfort. Celotvárové masky sú na tvári príjemné, netlačia a predchádzajú nepríjemnému pocitu z používania klasického šnorchla. Mnohí ľudia pri dlhšom používaní dýchacej trubice pociťujú bolesti sánky, majú pocit na dávenie, či nedostatočného prísunu vzduchu. Keďže v celotvárovej maske je šnorchel umiestnený na jej vrchole, nie je potrebné si do úst nič vkladať. Dýchanie je veľmi prirodzené a pohodlné - môžeme využívať ako nos, tak aj ústa. Celý objem masky je vyplnený vzduchom, pričom pri kvalitných maskách je zabezpečená plynulá cirkulácia vzduchu a vydýchnutého oxidu uhličitého. 

 

Zahmlievanie

Dobre vyrobená a kvalitná celotvárová maska sa takmer vôbec nezahmlieva. Ako je to možné?
V celotvárovej maske, v porovnaní s klasickými okuliarmi, sa pri dýchaní vzduch neustále vymieňa/cirkuluje, čo zabraňuje hromadeniu teplého vzduchu, ktorý by sa inak vyzrážal na skle. Celotvárová maska je skvelou voľbou na dovolenkové a ničím nerušené šnorchlovanie bez zahmlievania!

" Zahmlievanie je bežne sa vyskytujúci jav ako pri šnorchlovaní, tak aj pri klasickom plávaní - vlhký a teplý vzduch v maske sa často vyzráža na od vody studených sklách. Zahmlievaniu okuliarov, masky nie je možné úplne zabrániť, ale vieme mu čiastočne predchádzať a znížiť na minimum. Skvelou prevenciou je obmedziť dotýkanie sa vnútornej strany šošoviek okuliarov a používanie Antifogových sprejov alebo gélov. "

 

Fúzy

Častým problémom pánov je podtekanie vody kvôli fúzom nad hornou perou, ktoré bránia priľnutiu silikónového tesnenia o pokožku. Lícnica celotvárovej masky lemuje obvod tváre - opiera sa o bradu, sánku, lícne kosti a čelo. Aby bolo zabezpečené čo najlepšie tesnenie je dôležité vybrať si správnu veľkosť celotvárovej masky.

 

Ako vybrať celotvárovú masku?

Pri výbere masky sa vždy uistite, že ju kupujete od overeného výrobcu resp. dodávateľa. Pokiaľ ide o značku, o ktorej ste nikdy predtým nepočuli, je veľká pravdepodobnosť, že časom už ani počuť nebudete :)

Masku odporúčame pred zakúpením osobne vyskúšať. Kvalitná maska musí byť komfortná a silikónové tesnenie musí dobre kopírovať celú tvár. Najdôležitejšie je, aby maska poskytovala výborné dýchanie, preto ak máte pocit, že sa v maske ťažko dýcha, zvoľte si inú.

Okrem správnej veľkosti, pohodlia a prirodzenej možnosti dýchania, sa je pri výbere masky dôležitá pevnosť rámu, veľkosť a prípadné zakrivenie zorníka, ktoré je určite výhodou (otvára perifériu); rôzne doplnky ako sú náhradné diely, držiaky na kameru a v neposlednom rade typ remienka. Ideálny remienok je textilná guma pretože zjednodušuje manipuláciu s maskou, neťahá vlasy a jeho dĺžka sa jednoducho prispôsobuje.

Pokiaľ hľadáte najvyššiu kvalitu pre vás a vaše deti, určite oceníte premyslený dizajn a prevedenie celotvárových masiek Ocean Reef. Okrem toho, že ide o profesionálneho výrobcu, ktorý má v oblasti celotvárových masiek dlhoročné skúsenosti, na výber je až zo 4 modelov v niekoľkých farbách. K dispozícii je aj model Aria Junior, ktorý je vhodný pre deti už od 4 rokov.

 

 

.
.
.

 

Najpredávanejšou celotvárovou maskou pre dospelých je Aria QR+, ktorá je dostupná v troch veľkostných variantoch. Veľkosť masky vyberajte podľa veľkostnej tabuľky - vzdialenosť od koreňa nosa po bradu. Maska je vyrobená z veľmi kvalitných talianskych materiálov. Má veľký zorník a hypoalergénne príjemné tesnenie. Jej remienky sú elastické, textilné a je možné ich okrem nastavenia, rýchlo sponou odopínať od zvyšku masky. Skvelým doplnkom je držiak na kameru GoPro, ktorý je súčasťou balenia.


Ak by ste potrebovali bližšie informácie či pomôcť pri výbere, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre vás!

Plutvy.sk predajňa a e-shop celotvárové masky

Všetky masky si môžete osobne vyskúšať v Showroome Plutvy.sk na Šustekovej 45. Kontaktovať nás môžete aj mailom na info@plutvy.sk alebo telefonicky na čísle 0944 90 90 04.

Príjemnú dovolenku vám praje tím Plutvy.sk