PREDAJŇA v Bratislave je OTVORENÁ v pracovné dni od 8:30 do 17:00. Všetok tovar označený SKLADOM si môžete vyskúšať a kúpiť.

Základná výbava otužilca

 Je všeobece známe, že na otužovanie vám stačí minimálna výbava, ktorá pomôže predĺžiť a spríjemniť pobyt vo vode. Do vašej základnej výbavy by mali patriť neoprénové topánky alebo ponožky, rukavice a čiapka. V tomto blogu vám predstavíme najobľúbenejšie produkty z našej ponuky.

 

NEOPRÉNOVÉ TOPÁNKY DO VODY

set na otužovanie topánky a rukaviceTopánky majú pevnú podrážku, preto sú vhodné hlavne do prostredia s nerovným terénom s ostrými kameňmi alebo pre plavcov, ktorí pred vstupom do vody dlhšie kráčajú po cestách či chodníkoch.  Ponožky sú vhodnejšie na plávanie a otužovanie vo vodách s piesočnatým či štrkovým dnom. V porovnaní s topánkami sú ľahšie a okrem chodidla, chránia aj prvú tretinu lýtka, vrátane členka.  Topánky aj ponožky sú vyrobené z neoprénu,  preto sú ich termoizolačné vlastnosti rovnaké.

Najobľúbenejšie nízke neoprénové topánky na otužovanie sú Hiko Sneaker a Agama Rock. Oboje majú pevnú podrážku, avšak Sneaker chránia okrem chodidla a päty aj prsty. Sú doplnené o remienok so suchým zipsom, ktorým sa ľahko prispôsobia aj na užšej nohe. Topánky Rock majú v porovnaní so Sneaker, mäkšiu vrchnú časť, sú pohodlnejšie a jednoducho sa obúvajú aj pri vysokom priehlavku.
Vyvýšená a hrubšia verzia topánok Sneaker do veľmi chladných vôd sú topánky Hiko Surfer. Pokiaľ vám viac vyhovujú neoprénové ponožky, ktoré chránia členok aj lýtko , výbornou voľbou sú Neo 3mmAk potrebujete nohy ochrániť len pred ostrými kameňmi a neprekáža vám chlad, odporúčame celoročne použiteľnú obuv Aqua Gekko a Aqua Tag.

 

AKO VYBRAŤ NEOPRÉN PODĽA TEPLOTY VODY?

Ako vybrat neoprenove oblecenie podla teploty vody"Výber hrúbky neoprénu je vždy subjektívny a závisí od tolerancie pocitu chladu, ktorú máme všetci odlišnú. Neexistujú spoľahlivé tabuľky, ktoré by definovali, aká hrúbka neoprénu je najvhodnejšia napr. do 10° vody.
Vo všeobecnosti však môžeme povedať, že väčšine otužilcov vyhovuje 3 - 3,5mm neoprén počas začiatku sezóny, tzn. na jeseň, keď voda chladne. Vo vrchole sezóny, kedy voda zamŕza a teplota vzduchu prudko klesá, otužilci vyhľadávajú teplejší 5mm neoprén. Na jar kedy sa voda pomaly ohrieva a slnko začína opäť svietiť, sa otužilci vracajú k 3mm a k 2mm hrúbke neoprénových pomôcok."

 

NEOPRÉNOVÉ RUKAVICE

otuzovanie-rukavice-teplota-vody

Kvôli vyústeniu stoviek nervových zakončení v končekoch prstov rúk, je táto oblasť tela na chlad najcitlivejšia. Pri otužovaní, vám preto odporúčame si ruky chrániť neoprénovými rukavicami s hrúbkou aspoň 2mm. Hrubšie 3 - 3,5mm rukavice sú ideálne na otužovanie pokiaľ voda nezamrzne. 5mm rukavice sú vhodné do ľadovej vody, alebo pre veľmi zimomravých.

Medzi najpredávanejšie rukavice patria elastické Hiko Slim 2mm so sťahujúcim remienkom vhodným pre široké aj úzke ruky, Salvimar Comfort 3 alebo 5mm s najjednoduchším obliekaním a Agama Rock 3,5mm zo superelastického zdrsneného materiálu, ktorý  uľahčuje manipuláciu s drobnými predmetmi a elektronikou.

 

 NEOPRÉNOVÁ ČIAPKA

Čiapka z neoprénu chráni pred chladom vody, pred mrazom a silným vlhkým vetrom. Pre tých otužilcov, ktorý vo vode intenzívne plávajú odporúčame tzv. plavecké kukly, ktoré sú doplnené o zapínanie pod bradou, čím predchádzajú vysúvaniu čiapky nad uši a zatekaniu vody pod neoprén. 

Klasické neoprénové čiapky sú obzvlášť vhodné pre stacionárnych otužilcov alebo na otužovanie v zamrznutých vodách. Najpredávanejšie klasické čiapky sú Hiko Neo 3mm do veľmi studeného počasia alebo veľkostne univerzálna Agama Wind 1,5mm.

 

NAJPREDÁVANEJŠIE PRODUKTY PRE OTUŽILCOV

.
.
.
.
.
.

OBĽÚBENÉ SETY PRE OTUŽILCOV

Ponuku výbavy pre otužilcov sme doplnili o najobľúbenejšie kombinácie produktov a vytvorili sme viaceré cenovo výhodné sety. Najpredávanejšie z nich sú sety neoprénových ponožiek a rukavíc Salvimar Comfort a set čiapky, topánok a rukavíc Colorado.

Všetky sety našej ponuky sme vytvorili exkluzívne pre zákazníkov Plutvy.sk a sú jedinečné. Vyberali sme z tých najkvalitnejších produktov od renomovaných výrobcov značiek Salvimar a Mad Wave, ktoré na slovenskom trhu už niekoľko rokov reprezentujeme.

 

POTREBUJETE PORADIŤ S VÝBAVOU NA OTUŽOVANIE ?

Neváhajte sa na nás obrátiť s akýmikoľvek otázkami na telefónnom čísle +421 944 90 90 04. Sme tu pre vás aj prostredníctvom emailu info@plutvy.sk, online chatu alebo nás príďte navštíviť do predajne Plutvy.sk na Šustekovej ulici v Petržalke. Tešíme sa na vás

 

obchod s kompletnou výbavou pre otužilcov a zimných plavcov, Plutvy.sk