PREDAJŇA v Bratislave je OTVORENÁ v pracovné dni od 8:30 do 17:00. Všetok tovar označený SKLADOM si môžete vyskúšať a kúpiť.

Porovnanie rukávnikov

Detské plavecké rukávniky, patria medzi najpoužívanejšie plavecké pomôcky pre mladšie aj staršie deti. Bezpečným spôsobom pomáhajú pri zoznamovaní sa s vodou a pri zlepšovaní plaveckej zdatnosti dieťaťa

 

Existuje viacero druhov detských rukávnikov a môže byť ťažké sa v nich zorientovať. V tomto článku vám prinášame porovnanie základných typov rukávnikov z našej ponuky spolu s ich výhodami a základnými charakteristikami.

OKRÚHLE PENOVÉ RUKÁVNIKY

ktoré okrúhle nefukovacie rukávniky do vody vybraťU našich zákazníkov a viacerých inštruktorov plávania sú najobľúbenejšie okrúhle rukávniky TÄTA RINGS a AQUA RINGS. Oproti klasickým nafukovacím rukávnikom sú omnoho bezpečnejšie, a to vďaka vnútornej pene, ktorá dieťa spoľahlivo nadnáša aj po prípadnom pretrhnutí gumených ochranných plášťov. Dofukujú sa do veľkosti priemeru kolieska maximálne 10cm. Takáto veľkosť umožňuje dieťaťu sa slobodne pohybovať a užívať si vodnú zábavu. Sú vhodné pre všetky deti a bábätká, ktoré už zvládajú vzpriamene udržiavať hlavičku. Vďaka nosnosti až 30kg je možné ich využívať veľmi dlhú dobu až do obdobia školského veku. Ich ďalšou veľkou výhodou je okrúhly tvar, ktorý pomáha jednoducho a bezpečne meniť polohu tela z bruška na chrbát.

 V porovnaní s podobnými typmi rukávnikov sú kvalitnejšie spracované, čo podstatne predlžuje ich životnosť. Sú vhodné pre všetky úrovne plaveckých zručností - ako pre začiatočníkov, tak aj pre pokročilých. S pribúdajúcimi skúsenosťami malého plavca, nie je potrebné dokupovať iný model rukávnikov, čím šetria rodinný rozpočet.
Rukávniky TÄTA RINGS a AQUA RINGS sú si veľmi podobné a odlišujú sa iba v pevnosti materiálu. Oba druhy rukávnikov sú dostupné vo viacerých pestrofarebných prevedeniach, ktoré pomáhajú dieťa v kolektíve odlíšiť a zlepšiť jeho viditeľnosť.

Neoprénové penové rukávniky

neoprenove-penove-rukavniky-kde-kupitĎalším typom sú neoprénové rukávniky MAD BUBBLES vyplnené penou, resp. polyesterom.
Takýto typ rukávnikov sa nedofukuje a ich nosnosť je regulovaná množstvom vnútornej peny. Rozlišujú dva veľkostné varianty pre mladšie a staršie deti. Rukávniky sú obzvlášť vhodné pre deti do domácich bazénov a na rekreáciu na kúpaliskách. Je možné ich používať aj v slanej vode, avšak v takomto prípade ich, kvôli ochrane materiálu, odporúčame po použití prepláchnuť v sladkej vode.
Okrem toho, že sa rukávniky nedofukujú, a teda nepraskajú, je ich ďalšou výhodou jemný povrch, ktorý značne uľahčuje navliekanie aj na vlhkú a spotenú pokožku. Sú vhodné pre viac aj menej skúsené deti na rekreáciu a vodné hry.

Klasické trojuholníkové rukávniky

klasické nafukovacie rukavniky lacne kvalitneUrčite poznáte nafukovacie rukávniky AQUA-SPEED FLOATY bez penovej výplne sú vhodné najmä pre skúsenejšie deti. Pomáhajú zvyšovať sebadôveru a samostatnosť dieťaťa, pričom ho stále spoľahlivo nadnášajú. Trojuholníkový tvar je vhodný na plávanie na bruchu a predchádza prevracaniu dieťaťa. Sú vyrábané z mäkkých materiálov v rôznych farebných prevedeniach a dvoch veľkostných variantoch. AQUA-SPEED FLOATY sú z vnútornej strany doplnené o jemnú textíliu, ktorá uľahčuje ich navliekanie a spríjemňuje nosenie.

 

AKÉ RUKÁVNIKY VYBRAŤ?

Rukávniky sú veľmi obľúbené u rodičov aj u detí, a to hlavne vďaka ich všestrannej využiteľnosti v bazénoch, v mori či v jazere. Základnými rozdielmi medzi jednotlivými typmi je nosnosť, tvar a použité materiály. Pri výbere vhodných rukávnikov je dôležité zohľadniť všetky spomenuté atribúty, najmä nosnosť.

detské rukávniky do vody aké a kde kúpiťDetské rukávniky TÄTA RINGS a AQUA RINGS majú iba jedno prevedenie vo viacerých jasných farbách s nosnosťou až do 30kg. Jeden pár rukávnikov je vhodný pre bábätká, ale aj pre školákov. Vďaka kvalitným materiálom slúžia veľmi dlhé obdobie a ich prevedenie nevyžaduje zakupovanie ďalších a iných nadľahčujúcich pomôcok. TÄTA RINGS patria medzi najbezpečnejšie svojho druhu pretože spájajú kvality ako je vnútorná pena, pevné ochranné plášte a kruhový tvar, ktorý je výborný pre slobodu pohybu a na učenie plávania na bruchu aj na chrbte (pre začiatočníkov aj pokročilých)..

Rukávniky MAD BUBBLES majú dva typové varianty, ktoré sú určené najmenším deťom do 15kg a väčším deťom s hmotnosťou od 15 do 30kg. Výhodou je príjemný neoprénový materiál, ktorý uľahčuje ich navliekanie, čo je skvelé hlavne pre deti s citlivou pokožkou. MAD BUBBLES sa nedofukujú a odporúčame ich pre krátkodobé pobyty v sladkej alebo slanej vode, na hru a rekreačné plávanie. Sú ideálne pre deti, ktoré už s plávaním majú aspoň minimálne skúsenosti, tzn. zvládajú zmeny polohy tela z bruška na chrbát.

AQUA-SPEED FLOATY sú dostupné v dvoch veľkostiach s nosnosťou od 11 do 18kg pre menšie deti a od 18 do 30kg pre staršie. Odporúčame ich pre skúsené deti, ktorým pomáhajú najmä s budovaním sebadôvery vo vode. Vďaka vnútornej textilnej podšívke sú vhodné aj pre deti s citlivou pokožkou.

 

Ak máte ďalšie otázky, naši školení a skúsení kolegovia sú vám plne k dispozícii na telefónnom čísle +421944909004 alebo prostredníctvom emailu info@pluty.sk či cez online chat. Ak by ste si radi rukávniky prezreli osobne, tešíme sa na vás každý pracovný deň od 8:30 do 17:00 na predajni Plutvy.sk na Šustekovej ulici 45 v Petržalke.